Parfums en heerlijke geuren…

Wat te doen bij slecht weer,

regio Oostende.

Dagje regen en slecht weer, wat kan je doen…

Woon je in de regio Oostende of ben je hier heerlijk op vakantie? Er zijn heel wat aanbiedingen die je kan doen tijdens een regendag maar deze is uitzonderlijk! Zijn parfums en heerlijke geuren jouw ding? Ben je op zoek naar een me-time moment of daalt door deze grijze regenachtige dag je mood?

Ik neem je mee, tijdens mijn workshop ‘zelf parfum maken’ op een overheerlijke geurreis. Het brood uit je jeugd, dat naar kardamom en kaneel ruikt. De versgemalen koffie van oma en de naar chocola geurende pijptabak van je opa. Lavendelvelden in Zuid-Frankrijk die in de blauwe verte verdwijnen. Al je heerlijke vakantie herinneringen en nog veel meer, het is niet iedere dag dat je de mogelijkheid krijgt om tijdens 3 tot 4 uurtjes enkel te mogen ruiken en herinneringen ophalen die jou gelukkig maken en deze grijze dag snel doen vergeten. Dit is een leuke manier om je hoofd helemaal leeg te maken en te ontspannen. Geuren zijn namelijk heel persoonlijk en iedereen neemt geuren waar op zijn eigen manier, een manier die wordt gestuurd door geest en lichaam (door herinneringe, ideeën en de huid) Parfums gedragen zich namelijk verschillend op de huid van verschillende mensen. Heel bewust laat ik je tijdens mijn workshop eerst aan de Etherische olie ruiken vooraleer ik je zeg wat het precis is. Vaak weten we niet precies hoe ‘iets’ ruikt en of we het lekker vinden ruiken of niet. Eigenlijk beoordelen we de geur vaak al voordat we hem geroken hebben. In onze huidige maatschappij besteden we zeer weinig aandacht aan geuren of anders gezegt; er worden zodanig veel geuren over al gebruikt dat geur banaal is geworden en kiezen we vaak met onze hersennen inplaats van onze neus.

Tijdens mijn workshop ‘zelf parfum maken’ maak je kennis met een heel mooi assortiment Etherische oliën van het merk OSHADHI en je ruikt aan minstens een 50tal verschillende oliën. Een ideale manier om je neus dus beter te leren kennen zodat je weet, ook voor je de toekomst, wat je lekker vindt ruiken en wat niet. Je maakt een lijst van al je favorieten geuren, hiermee help ik je een samenstelling te maken. We beginnen zacht en bouwen de grondstoffen op tot het een samenstelling is waarvan alleen jij kan zeggen ‘JA’ dit is het, dit is nu echt een geur voor mij, heerlijk!

 

Voor jezelf, in een groep of als ideaal geschenk.

De workshop ‘zelf parfum maken’ is niet alleen maar ruiken…

Voor mij staat rust, duurzaam en deskundig advies centraal.

Ik probeer in tegenstelling van vele anderen om de groepjes zo klein mogelijk te houden en het liefst werk ik indivdiueel of tot maximum 3 personen per workshop. Een groepje dat je zelf samensteld met vriendinnen, je lief, je mama of dochter/zoon. Het klein houden geeft ruimte voor interactie, vertellen over je waarnemingen en herrinneringen want een geur is zoveel meer dan allen maar lekker of slecht. Tijdens het eerste deel van de workshop leg ik je uit wat parfum eigenlijk is en hoe het is ontstaan. 

Zelf gemaakte parfum olie.

Je persoonlijkheid onderstrepen,
dat doe je met parfum.

Heb je vragen of wil je individueel een workshop zelf parfum maken boeken?

Dat kan! Neem hier contact en we spreken elkaar heel binnenkort.