Workshop natuurlijke parfum maken

Zelf natuurlijke parfum maken

Wat is natuurlijke parfum?

Natuurlijke parfum krijg je als je plantmateriaal destilleert. Zo krijg je een vloeistof die gedeeltelijk uit water bestaat en gedeeltelijk uit olie. De meeste essences ontstaan op die manier. Er zijn duizenden blaadjes nodig om een paar milliliter product te krijgen. Zo krijg je een geparfumeerde vloeistof op basis van water en olie. Het water dat je overhoudt na distillatie heet hydrolaat. De olie wordt essence, of etherische olie genoemd. Om onze natuurlijke parfum te maken tijdens de workshop, gebruiken we de etherische oliën.

Je gaat naar huis met 30ml parfum
van je eigen samenstelling

Hoe maak je zelf natuurlijke parfum

De etherische oliën zijn het hoofdingrediënt van parfums, en worden verkregen uit bloemen, blaadjes, hout, wortels, vruchten, schors, en ander natuurlijk materiaal.

Door de persoonlijke keuze uit al deze verschillende etherische oliën, vermengd en verdund in een biologische alcohol of plantaardige olie, het resultaat hiervan is het natuurlijke parfum.

Wil je meer informatie of een
afspraak maken?
Zelf gemaakte parfum/olie.

Zelf natuurlijke parfum maken is mijn passie, ik word er blij van en gelukkig.

Workshop zelf natuurlijke parfum maken

Tijdens de workshop ‘zelf natuurlijk parfum maken’ verdiepen we ons in de wereld van de Etherische oliën. Je krijgt uitleg over de herkomst en verschillende processen om deze olie te bekomen.

Je gaat blindelings ruiken en beschrijft wat de geur met je doet en of je hem lekker vindt ruiken al dan niet. Zo krijgen we een beeld van jouw lievelingsgeuren en met deze geuren ga jij aan de slag om je eigen samenstelling te maken op basis van alcohol of een plantaardige olie.

Praktische informatie

Aantal personen: 1 tot ongeveer 6 personen

Prijs: €95,00 1 persoon aanwezig bij deze workshop, 2de en volgende personen betalen €75,- pp.

Tijd: ongeveer 3uur.
Plaats: 8420 De Haan aan zee

Wil je meer informatie of een
afspraak maken?

De workshop zelf natuurlijke parfum maken kan ook op locatie