Geuren zijn een vorm van communicatie zonder woorden. Door een geur kunnen we ergens aan (terug)denken, ons op een bepaalde manier voelen of iets voor ons zien; en toch is geur onzichtbaar. Iedereen kan verschillende aroma’s waarnemen, maar we vinden het vaak moeilijk om te beschrijven wat we ruiken op een manier die anderen begrijpen. Hiervoor is een goed ontwikkeld geurenvocabulaire heel handig.

Hoewel de meesten van ons hun neus als belangrijkste zintuig beschouwen als het om het identificeren van verschillende geuren gaat, vindt de werkelijke magie plaats in onze hersenen. Door je neus te trainen om specifieke geuren te ruiken en verbanden te leggen tussen verschillende geuren en herinneringen, gevoelens, kleuren en texturen – kan je uiteindelijk je reukzin en geurvocabulaire steeds beter ontwikkelen en met anderen gaan delen.

Deze workshop is een leuke manier om samen met je dochter of je lief te beleven.  Door aan geuren te ruiken en je hierover uit te spreken leer je elkaar op een originele manier beter kennen.