Trends voor vrouwen parfums en mannen parfums

 

Trend 1 is extra hip

Ga voor een duurzaam parfum

 

De eerste trend die het meest actueel is en waar we al een tijdje niet meer omheen kunnen, is duurzaamheid. Duurzamere keuzes maken is niet zo evident in deze grote consumptie maatschappij. Je kan gaan kijken naar hoe het parfum gemaakt wordt en waar de grondstoffen (voor het product én de verpakking) vandaan komen, maar als het finale resultaat zodra je de parfum hebt opgespoten, je niet aanstaat, blijft de parfum toch in de kast staan waardoor het dus geen duurzaam product meer is.

Om te voorkomen dat jouw parfum in de kast blijft staan biedt ik in mijn concept de Parfum degustatie aan. Je maakt een blindelingse reuktest waarbij we onze ogen helemaal afsluiten zodat je neus optimaal kan functioneren en de keuzes die je maakt ook effectief keuzes zijn die aansluiten bij wie je bent.

Een Parfum degustatie is individueel en enkel beschikbaar op afspraak.

 

Wil je graag meer weten over de Parfum degustatie?

Lees hier mijn blog over de Parfum degustatie.

 

Trend 2

De overheerlijke klassiekers

 

Trend 2 zijn de parfums die je het meest veilige en geborgen gevoel geven. Met een échte klassieker zit je altijd goed (in je vel)! Het is vaak een vertrouwde eau de parfum geur waar jij je een goed voel bij hebt. Deze geur is dan ook perfect voor de momenten dat je je zelfverzekerd wil voelen maar je dat misschien niet bent, denk aan een eerste date of een belangrijk zakelijk gesprek. Het is heel belangrijk dat je genoeg tijd neemt om deze parfum goed te kiezen. Een eau de parfum maken neemt enkelen maanden maar een juiste parfum kiezen mag je zeker niet onderschatten. Het is altijd handig om je beste parfum bij de hand te hebben, het kan je gemoed een serieuze boost geven op momenten dat je het even wat minder ziet zitten of zo als al eerder gezegd is kan hij je zelfzekerheid positief beïnvloeden.

 

Een klassieke parfum uit de collectie InTensity eau de parfum is nummertje 94. De slogan die past bij deze parfum is ‘Focus on what makes you feel free’. Enkele ingrediënten uit deze parfum zijn bergamot, citroen en sandelhout.

 

Trend 3

Tijdens de zomer past een parfum met ‘eenvoudige geuren’

 

Trend 3 zorgt voor vluchtige en luchtige zomer geuren. Want wat wil dat zeggen of wat zijn ‘eenvoudige geuren’ eigenlijk? Eenvoudige geuren zijn parfums die niet zwaar zijn, niet overweldigend of overheersend. In een eenvoudige parfum gebruiken we frisse citrus geuren, die luchtig en aangenaam overkomen. Nu we tijdens deze corona pandemie onze handen continu wassen en desinfecteren geeft een fris citrus parfum ons dat clean gevoel. Een frisse citrus parfum kan je ook heel gemakkelijk tijdens de dag ‘bij spuiten’ doordat deze parfum geen zware geurelementen bevat zal hij altijd fris en subtiel overkomen.

 

Een heerlijke frisse geur uit de collectie van InTensity eau de parfum is nummertje 26. De slogan die past bij deze parfum is ‘Think yellow. Think bright. Think Lemon.’ Dit is een bijvoorbeeld heerlijke parfum om mee op vakantie te nemen, hij is fris, luchtig en niet te overheersend. Enkele ingrediënten zijn petitgrain, pompelmoes, citroen en bergamot.

 

Trend 4

Of ga je dan toch voor een ‘sensueel’ parfum?

 

Trend 4 is het tegenovergestelde van trend 3. Deze parfum geuren blijven langer hangen, ze zijn zwaarder en vaak ook zoeter. Een ingrediënt dat je hier regelmatig in terug vindt is bv vanille. Met deze trend zitten we bij de zwoele geuren van verre oorden. Exotisch en sensueel, echte vrouwe parfums.

Soms worden ze ook Gourmand geuren genoemd, met andere woorden je zou er wel van kunnen eten…

Dit zijn de echte eau de Parfums die je draagt voor een avondje uit, alleen of met je lief.

 

Een zwoele parfum uit de InTensity eau de parfum collectie is nummertje 54. De slogan die past bij deze parfum is ‘En god schiep de vrouw’.

Enkele ingrediënten zijn mandarijn, vanille, cassis en witte muskus.

 

Wil je graag meer weten over een aantrekkelijke parfum?

Lees hier mijn blog over Verleiding gaat door de neus.

Door de aanwezigheid van het corona pandemie is deze zomer van 2021 niet zoals andere zomers die we kennen uit ons verleden.

Als Geur & Parfum consulente kan ik je verklappen dat heel wat mensen zich de vraag stellen of het nut van een parfum dragen nog wel actueel is aangezien dat iedereen een mond (neus) masker draagt en hierdoor dus nog maar weinig ruikt.

Maar jij weet toch ook dat een outfit niet af is zonder jouw lekker geurtje op te spuiten. En net als de mode is parfum een product van klassiekers en trends.