Trends voor vrouwen parfums en mannen parfums

 

Door de aanwezigheid van het corona pandemie is deze zomer 2021 niet zoals andere zomers die we kennen uit ons verleden. Helaas!

Als Geur & Parfum consulente kan ik je verklappen dat heel wat mensen zich de vraag stellen of het nut van parfum dragen nog wel actueel is aangezien dat iedereen een mond (neus) masker draagt en hierdoor dus nog maar weinig ruikt.

Maar jij weet toch ook dat een outfit niet af is zonder jouw lekker geurtje op te spuiten. En net als mode is parfum een product van klassiekers en trends.

 

Ga voor een duurzaam parfum

 

Als er een algemene trend is waar we al een tijdje niet meer omheen kunnen, dan is het wel duurzaamheid. Duurzamere keuzes maken is niet zo evident in deze grote consumptie maatschappij. Je kan gaan kijken naar hoe het parfum gemaakt wordt en waar de grondstoffen (voor het product én de verpakking) vandaan komen, maar als het finale resultaat zodra je de parfum hebt opgespoten, je niet aanstaat, blijft de parfum toch in de kast staan waardoor het dus geen duurzaam product meer is.

Om te voorkomen dat jouw parfum in de kast blijft staan biedt ik in mijn concept de Parfum degustatie aan. Een blindelingse reuktest waarbij we onze ogen helemaal afsluiten.

 

Wil je graag meer weten over de Parfum degustatie?

Lees hier mijn blog over de Parfum degustatie.

 

Kies een overheerlijke parfum als klassieker

 

Veilig en geborgen, met een échte klassieker zit je altijd goed (in je vel). Het is vaak een vertrouwde geur waar jij je goed bij voelt. Deze geur is dan ook perfect voor de momenten dat je je zelfverzekerd wil voelen maar je dat misschien niet bent, denk aan een eerste date of een belangrijk zakelijk gesprek. Het is belangrijk dat je tijd neemt om deze parfum goed te kiezen. Parfum maken neemt veel tijd maar een juiste parfum kiezen mag je zeker niet onderschatten.

 

Een klassieke parfum uit de collectie InTensity eau de parfum is nummertje 94. De slogan die past bij deze parfum is ‘Focus on what makes you feel free’. Enkele ingrediënten uit deze parfum zijn bergamot, citroen en sandelhout.

 

Tijdens de zomer past een parfum met ‘eenvoudige geuren’

 

Wat wil dat zeggen of wat zijn eenvoudige geuren eigenlijk? Eenvoudige geuren zijn parfums die niet zwaar zijn, niet overweldigend of overheersend. In een eenvoudige parfum gebruiken we frisse citrus geuren, die luchtig en aangenaam overkomen. Nu we tijdens deze corona pandemie onze handen continu wassen en desinfecteren geeft een fris citrus parfum ons dat clean gevoel. Een frisse citrus parfum kan je ook heel gemakkelijk tijdens de dag ‘bij spuiten’ doordat deze parfum geen zware geurelementen bevat zal hij altijd fris en subtiel overkomen.

 

Een heerlijke frisse geur uit de collectie van InTensity eau de parfum is nummertje 26. De slogan die past bij deze parfum is ‘Think yellow. Think bright. Think Lemon.’ Dit is een bijvoorbeeld heerlijke parfum om mee op vakantie te nemen, hij is fris, luchtig en niet te overheersend. Enkele ingrediënten zijn petitgrain, pompelmoes, citroen en bergamot.

 

Of ga je dan toch voor een ‘sensueel’ parfum?

 

Deze parfum geuren blijven langer hangen, ze zijn wat zwaarder en vaak ook zoeter. Een ingrediënt dat je hier regelmatig in terug vindt is bv vanille.

Soms worden ze ook Gourmand geuren genoemd, met andere woorden je zou er wel van kunnen eten…

Het is een Parfum die je draagt voor een avondje uit, alleen of met je lief.

 

Een zwoele parfum uit de InTensity eau de parfum collectie is nummertje 54. De slogan die past bij deze parfum is ‘En god schiep de vrouw’.

Enkele ingrediënten zijn mandarijn, vanille, cassis en witte muskus.

 

Wil je graag meer weten over een aantrekkelijke parfum?

Lees hier mijn blog over Verleiding gaat door de neus.